Dam/Herrgolf

Hallandsgentlemän 2022

Hallands Gentlemän

Hallands gentlemän är en individuell tävling och en klubbtävling med olika golfklubbar som arrangörer. De är öppna för herrar 55+ med officiellt handicap. Tävlingarna spelas i 2 klasser, klass A hcp -20,0, klass B hcp 20,1– 36,0. Vid spel på samma bana delas spelarna in i lika stora klasser.

För 2023 har arbetsgruppen, där Lennart Skärström ingår, beslutat att inbjuda alla Halländska klubbar/banor att de får arrangera en HG-tävling under förutsättning att de tar en greenfee på högst 300 kr och att de arrangerar tävlingen med gemensam start. Valfri tee tillämpas. Tävlingsavgiften är 30 kr.

Förutom de priser som delas ut vid tävlingarna har Björnhult ett eget pris på 500 kr till bästa Björnhultspelaren i HG.

Spelare från samtliga klubbar i Halland län, bjuds in att delta. Med gemensam start underlättas för samåkning och mycket trevlig samvaro kan utlovas under lunchen och prisutdelningen efter avslutad tävling

Tävlingarna spelas främst på tisdagar i maj och september.

Lennart S är medlem i HG-arbetsgrupp och deltar i dess möten.

Ansvariga: Lennart Skärström och Thommy Karlsson

Nedan finner ni lite data från tävlingarna 2022

HG Spelplan 2022

Aktuellt:

Den 27 september spelade säsongens sista tävling på Vinbergs GK. Trots usel väderprognos och därmed en del sena avbokningar, kom 58 spelare  till start. De flesta kom i mål både glada och torra. Björnhult ställde upp med tre deltagare. Se Björnhults interntävling.

Resultaten redovisas i sin helhet på Golf.se och så småningom kommer med HG-info att visas på HGDFs hemsida.

Då det var sista tävlingen delades säsongspriserna ut. Varbergs GK tog som vanligt hem lagpriset och får behålla Julles pokal. Bästa Gentleman blev Göran Johansson, Varbergs GK, som får ha vandringspriset under kommande år. Vi Gratulerar vinnarna !

Björnhults interntävling vanns av Lennart Skärström.

I genomsnitt har vi Björnhultare deltagit med 4,4 deltagare, vi borde kunna bättre !

Björnhults Interntävling

Resultat Klubbtävling: Se HGDF:s hemsida