Dam/Herrgolf

Hallandsgentlemän

Hallands Gentlemän

Hallands gentlemän är en individuell tävling och en klubbtävling med olika golfklubbar som upplåter sin bana för en HG-tävling. De är öppna för herrar 55+ med officiellt handicap. Tävlingarna spelas i 2 klasser, klass A hcp -20,0, klass B hcp 20,1– 36,0. Vid spel på samma bana delas spelarna in i lika stora klasser.

För 2024 har arbetsgruppen, där Lennart Skärström ingår, beslutat att inbjuda alla Halländska klubbar/banor att de får en HG-tävling under förutsättning att de tar en greenfee på högst 300 kr och att tävlingen har gemensam start. Valfri tee tillämpas. Tävlingsavgiften är 30 kr.

Spelare från samtliga klubbar i Halland län, bjuds in att delta. Med gemensam start underlättas för samåkning och mycket trevlig samvaro kan utlovas under lunchen och prisutdelningen efter avslutad tävling

Tävlingarna spelas främst på tisdagar i maj och september.

Ansvariga: Lennart Skärström och Thommy Karlsson

Nedan finner ni lite data från tävlingarna 2024

 

HG Spelplan 2024

Aktuellt:

Sista HG-tävling för vårsäsongen har nu spelats på Björnhult. 82 Gentlemän gick ut och fick en runda i mycket fint golfväder. Alla verkade nöjda och hälften avnjöt en god lunch efteråt.
Segrare i A-klassen var Per-Erik (Perka) Erlandsson, Valda, på 70 slag och i
B-klassen segrade Thommy (Albin) Karlsson, Björnhult, på 67 slag.
Nu tar vi sommarlov till 20 augusti då vi möts igen på Harabäcken.
Anders bistod med två Greenfee-biljetter som lottades ut genom scorekortsdragning, vi tackar för den fina gesten.

Björnhults Interntävling

Resultaten redovisas i sin helhet på Golf.se och så småningom kommer mer HG-info att visas på HGDFs hemsida.Resultat Klubbtävling: Se HGDF:s hemsida